Checklist bruiloft: 90 tips voor het plannen van je bruiloft
4 augustus 2017

11 Trouwtrends in 2017 voor een onvergetelijke bruiloft

Deel dit artikel

image_pdfDownload PDFimage_printPrint Pagina

Deze trouwtrends vallen ons in 2017 op

Ben je benieuwd naar de trouwtrends van 2017? Wij ook! Dus we hebben het voor je uitgezocht. Een festival bruiloft staat hoog op de lijst met trouwtrends. Met je voeten in het gras op een mooie buitenlocatie zijn ingrediënten voor een prachtige festival bruiloft of vintage bruiloft. De informele en intieme sfeer van een festival bruiloft spreekt veel mensen aan. Daarom zie je ook die trouwtrend doorkomen in de catering en de aankleding van de bruiloft. Houten bewegwijzering en zelf gemaakte uitnodigingen passen helemaal binnen dat thema.

Daarnaast stappen steeds meer bruidsparen af van de klassieke bruidstaart en kiezen ze voor een bruidstaarten buffet. Het ziet er prachtig uit, zo’n tafel vol verschillende taarten in prachtige kleuren en vormen. Ook op het gebied van entertainment zie je duidelijke trouwtrends. Het is helemaal trending om te kiezen voor bijvoorbeeld een photo-booth of plak-tattoos. Dat geeft jullie dag een unieke en persoonlijke sfeer.

1. Bijzondere datum:

Een van de trouwtrends die elk jaar weer terugkomen; trouwen op een bijzondere datum. Maar je kunt ook kiezen voor een bijzondere dag! Bijvoorbeeld trouwen op zondag. Dan hoeven je gasten geen vrije dag te nemen en ook voor de kinderen in het gezelschap is zo’n feest overdag ideaal.

Trouwtrends 2017 Foodtruck

Trouwtrend 2: De Foodtruck op jullie festival bruiloft

2. Festival Bruiloft:

Een informele en intieme locatie in de buitenlucht, late-night snacks en food-trucks. Extra zitplaatsen op strobalen, sfeervolle bollen verlichten de tuin en met je blote voeten in het gras. Een festival bruiloft staat voor ongedwongenheid en puur genieten, het liefst buiten. Lekker veel bloemen en kleuren. Het thema staat voor vrijheid, romantiek en optimisme.

Wil je een foodtruck huren? Bij De Kruimel serveren ze snacks en tapas uit hun eigen foodtruck als je voor het festival arrangement kiest. Kijk daarom eens op de pagina Trouwdeals voor een Festival Bruiloft.

3. Kleuren:

Felle en frisse kleuren zijn helemaal in dit jaar. Roze is een veel gebruikte kleur bij bruiloften. Pantone bepaalt elk najaar de kleur van het opvolgende jaar. De kleur van 2017 is Greenery. Een frisse groene kleur. Prachtig om je bruiloft mee aan te kleden. Samen met het trendy rosé-goud ook een duidelijke trend in bruiloft decoratie.

4. Trouwen op een unieke locatie:

Trouwen in de buitenlucht is helemaal hip. Zoals trouwen op het strand, in de dierentuin of in het bos. Neem de natuur mee naar binnen door bloemenslingers op te hangen en kleine boeketjes in vaasjes op de tafels te zetten.

Bij De Kruimel kun je niet alleen op het strand trouwen maar ook onder de appelbomen in de landelijke tuin. Het overdekte terras zorgt ervoor dat je ook bij iets minder mooi weer het buitengevoel binnen hebt.

5. BBQ:

Kies voor veel kleine hapjes of lekkere stukken vlees van de BBQ in plaats van een 6-gangen diner aan tafel. Natuurlijk vergezeld met vers brood en salades. Ideaal voor je festival bruiloft. Ook kun je in de middag kiezen voor het serveren van een ‘mocktail’ (alcoholvrije cocktail) zodat iedereen kan blijven mee-feesten tot het einde van de avond. En zo’n grote kan met gezonde drank ziet er nog feestelijk uit ook.

Trouwtrends 2017 wegwijzer bordjes

Trouwtrend 6: Deze wegwijzer bordjes geven een echte festival-look

6. Houten wegwijzer-bordjes:

Deze hippe wegwijzers passen eigenlijk bij elk thema. Ze geven aan waar de ceremonie en het feest plaatsvindt. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook jullie trouwdatum op kwijt. Je kunt ze zelf maken of je bestelt ze online. Het is meteen een leuk aandenken aan jullie dag.

Gespot bij De Kruimel: De wegwijzer kun je ook maken van een pallet. Schuren, de latten verven in verschillende kleuren en de tekst er op schilderen. Je zet de pallet rechtop en klaar ben je! Dit past helemaal bij de festival bruiloft of bijvoorbeeld je bruiloft met vintage thema.

7. DIY-uitnodigingen:

Maak je eigen unieke bruiloft uitnodigingen. Gebruik daarvoor mooi papier van zware kwaliteit of een bijzondere structuur, mooie linten en bijvoorbeeld kant. Met stempels kun je jullie namen en de datum erop zetten. Handgemaakte uitnodigingen hebben een persoonlijke look en het is extra feestelijk om zulke persoonlijke post om te ontvangen.

8. Bruidstaart-buffet:

Vraag een aantal gasten een zelf gemaakte taart mee te nemen. Op die manier bespaar je geld en heb je een uniek bruidstaarten buffet. En het ziet er ook nog eens prachtig uit, al die kleuren en vormen.

Voor de kinderen kun je een cup-cake-studio maken. Een tafel met cup-cakes en versiering en klaar is je studio. Kinderen vinden het een feestje hun eigen ‘taartje’ te mogen versieren met glazuur en andere eetbare versieringen. En daarna natuurlijk… opeten!

9. Ja-woord:

Laat je ceremonie leiden door een (zelfstandige) BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Hij of zij is ervaren in het creëren van de juiste sfeer en maakt van jullie ceremonie een uniek en persoonlijk verhaal. Zo’n mooie en persoonlijke toespraak kan enorm veel waarde toevoegen aan jullie ceremonie. En het is helemaal hip om jullie trouwdag een intieme sfeer te geven.

Trouwtrends 2017 plak-tattoo

Trouwtrend 10: plak-tattoo voor je bruiloftsgasten

10. Entertainment:

Je wilt dat je gasten zich deze dag, net zoals jullie, lang blijven herinneren. Daarom zorg je ervoor dat ze geëntertaind worden. Hoe? Snacks uit de foodtruck, een IJscokar of Koffietruck zorgen voor entertainment. En je kunt een ‘silent disco’ regelen of een Photo-booth. Maar wil je het nog persoonlijker? Trakteer je gasten op een customized plaktattoo. Online kun je je eigen nep-tattoos laten maken. In je tattoo-corner zet je een karaf met water, een sponsje en een stap-voor-stap handleiding. Dat laat vast een onuitwisbare indruk achter!

11. Wedding wands:

Vaak mag je niet met rijst of confetti strooien. Een feestelijk alternatief zijn de ‘wedding wands’. Een van de trouwtrends die zijn overgewaaid uit Amerika. Het zijn houten stokjes (of takjes) waar linten en belletjes aan zijn vastgemaakt. Alle gasten hebben er een en zwaaien hiermee wanneer jullie na de ceremonie naar het volgende feestelijke moment lopen.

Je kunt inspiratie opdoen op Pinterest maar er zijn ook verschillende prachtige websites te vinden met erg veel informatie. Kijk daarom ook eens in het fotoboek van De Kruimel of volg ons op facebook voor inspiratie en een indruk van de mogelijkheden.

Door welke trouwtrends laat jij je inspireren bij het organiseren van je bruiloft? En hoe pak je dat aan? We vinden het leuk als je een reactie achter laat!

Deel dit artikel