Bruidstaart drip cakes
De Bruidstaart: populaire designs en trends in 2018
3 november 2017
Openingsdans de kruimel
Openingsdans: Hoe verras je je gasten?
1 december 2017

Herfstbruiloft: 7 redenen om te trouwen in de herfst

Deel dit artikel

image_pdfDownload PDFimage_printPrint Pagina

Trouwen in de herfst is heel romantisch. De kleuren van de natuur zijn prachtig en daarnaast heeft trouwen in de herfst een aantal voordelen. Zo is die droomlocatie waarschijnlijk nog beschikbaar en kun je gebruik maken van de prachtige natuur voor het aankleden van je herfstbruiloft. In De Kruimel hebben we een aantal prachtige herfstbruiloften mogen verzorgen en wij zijn zo enthousiast over dit seizoen dat we graag wat voordelen voor je op een rijtje zetten. Laat je inspireren en kom op 26 november op onze open dag om de mogelijkheden voor een romantische herfstbruiloft te bespreken.

1: Prachtige kleuren

Een herfstbruiloft is romantisch. De kleuren van de natuur zijn overweldigend mooi. De bladeren kleuren in alle tinten rood, geel, oranje en bruin en de luchten zijn vaak prachtig. Natuurlijk heb je kans op regen en wind. Maar dat is in Nederland in elk seizoen zo. De regen kan ook zorgen voor originele trouwfoto’s en een knusse sfeer. Je kunt de herfstkleuren gebruiken als inspiratie voor je bruidsboeket en bijvoorbeeld de aankleding. De warme kleuren geven een prachtige sfeer met aardse tonen.

2: Trouwlocatie

Trouwen in de herfst geeft je meer mogelijkheden. Het trouwseizoen loopt van april tot en met september. In deze maanden trouwen heel veel stellen met als gevolg dat de beschikbaarheid van de locatie en de leveranciers (zoals een fotograaf) minder is dan daarbuiten. Wanneer je gaat voor een herfstbruiloft heb je meer keuze in een datum en de leveranciers van je keuze.

3: Mooie(re) foto’s

Het licht in de herfst is beter om mooie foto’s te (laten) maken van jullie herfstbruiloft. In de zomer is de zon vaak een storende factor voor een fotograaf. Het warme herfstlicht is juist perfect voor een bruidsreportage. Daarnaast kun je gebruik maken van de kleuren van de natuur voor jullie fotoshoot. Een bosrijke omgeving in rode, oranje en gele kleuren is het perfecte decor voor jullie romantische bruidsreportage.

4: Natuurlijke decoratie

In de herfst hoef je niet lang te zoeken naar mooie decoratie voor jullie herfstbruiloft. Die vind je buiten! Pompoenen, bladeren in warme kleuren, takken met bessen; het is allemaal voor handen. Een bruidsboeket in herfstkleuren is een echte eye-catcher. Maak gebruik van bijvoorbeeld vuurkorven voor een warme sfeer buiten. Fakkels zijn een ‘rode loper’ en maken samen met kaarsen een hele romantische sfeer. Omdat de kans groot is dat de temperatuur nog prima is kun je ook nog een gedeelte buiten zijn. Zet manden met plaids neer zodat je gasten niet afkoelen.

5: Aanwezigheid van familie en vrienden

In de zomer loop je het risico dat er vrienden en familieleden niet kunnen komen door bijvoorbeeld vakanties. In de herfst is de kans veel groter dat de genodigden aanwezig kunnen zijn op jullie herfstbruiloft. De meeste mensen zijn dan al op vakantie geweest en kunnen daardoor aanwezig zijn op jullie belangrijke dag. De dagen worden korter en zo’n prachtige herfstbruiloft komt dan zeer gelegen.

6: Culinaire herfst

De herfst is het seizoen van pompoensoep, stoofpotjes en geglaceerde appels. Heerlijke ingrediënten voor een herfstbuffet. Een herfstbruiloft met wild, een stoofpotje of pompoensoep op het menu zorgen voor een originele en culinaire ervaring. Natuurlijk kun je ook en prachtige bruidstaart laten maken in het herfstthema.

7: Outfit

De herfst heeft een heerlijke temperatuur. Niet te koud en niet te warm. Dat zorgt ervoor dat je niet je jurk of pak uitzweet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een trouwjurk met een hoge halslijn of lange mouwen. Een prachtige look die je terugvindt in de trouwtrends van 2018. Hierover schrijven we binnenkort meer.

herfstbruiloft bruidspaar dennenappels

Open Dag

Kom op zondag 26 november tussen 11 – 15 uur naar onze open dag om De Kruimel in herfstsferen te beleven. Je kunt niet alleen de locatie bekijken maar ook een kijkje nemen in de bruidssuite. Die dag zijn er ook een aantal leveranciers aanwezig waaronder Lisette van Lisette’s Taarten. We schreven eerder een blog over haar en de prachtige bruidstaarten die ze maakt. Ook laten we je graag onze nieuwe geluidsinstallatie zien en horen.

Een herfstbruiloft is een romantische bruiloft!

We hopen je inspiratie gegeven te hebben voor een romantische herfstbruiloft. Bij De Kruimel kun je in alle seizoenen terecht voor een onvergetelijke bruiloft.

Kijk eens op onze website voor meer informatie, blogs en foto’s. Of volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van de herfstsfeer bij De Kruimel.

Deel dit artikel