Beste trouwlocatie van Nederland
Beste trouwlocatie van Nederland staat in Gasselte
11 september 2017
huwelijksaanzoek ring
Inspiratie voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek
21 september 2017

Trouwinspiratie: Bruidsbeurs in festivalsfeer

Deel dit artikel

image_pdfDownload PDFimage_printPrint Pagina

Op zondag 10 september organiseerde ‘Te Gekke Bruiloft’ een bruidsbeurs in Assen. Ruim 32 standhouders presenteerden zich aan de geïnteresseerden. Wij namen een kijkje en zagen opvallende trends en prachtige producten. De beurs was in de sfeer van een festival bruiloft. En deze sfeer zag je terug in de bruidsmodeshows, de muziek en de producten van de standhouders.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen scheen de zon bij Zalencentrum Van Veen in Assen. Ruim 80 bruidsparen en geïnteresseerden lieten zich inspireren door de bruidsmodeshows, de workshops en de enthousiaste standhouders.

Trouwinspiratie bloemenschommel

Festival bruiloft

Zoals je in ons blog over de trouwtrends 2017 al kon lezen is de festival bruiloft een ware hit. Je ziet die trend ook terug bij het productaanbod van leveranciers op de beurs.

Zo liet Anders Bloemstyling onder andere een prachtige bloemenschommel zien. Een echte  sfeervolle aankleding voor je festivalbruiloft. De trouwkaarten van Made by BE hebben ook echt die festival look. Daarnaast hebben ze prachtige sluitzegels die echt een feestje maken van je uitnodiging! Alles kan door de fotograaf of de grafisch ontwerper helemaal naar wens worden gemaakt. Zo maken ze ‘save the date’ kaarten maar ook trouwkaarten, menukaarten, bedankkaarten en noem het maar op.

Er was ook een koffietruck, een item dat heel goed past op je festivalbruiloft. Een echte eye-catcher en ook nog eens heerlijke koffie!

Trouwinspiratie beurs koffietruck
DSC08389

Trouwjurken

Gedurende de hele dag waren er zowel binnen als buiten bruidsmodeshows. Met de wind in de haren showden de bruiden prachtige trouwjurken. We zagen een aantal trends terug die we ook in ons blog Trouwjurken noemden. Zo waren er een aantal prachtige jurken met echt die boho- of festivallook; geborduurde bloemen, sluiers, en een lage ruglijn. De bruidegom op de catwalk zag er ook festivalproof uit met zijn pak in aardetinten en hoedje.

Maar we zagen ook zwart-witte trouwjurken en een aantal jurken met een asymmetrische roklijn. De bruidskapsels waren ook helemaal in festivalsfeer met golvende losse kapsels en losse vlechten. We zagen ook subtiele bloemen in het haar. Echt een trend voor aankomend jaar die ook helemaal past bij de festivalsfeer! De bruiden die wij zagen liepen op pittige hakken. Voor de festivallook kun je ook goed in open sandaaltjes of zelfs op blote voeten gaan. Heel comfortabel!

Bruidegom in stijl

Voor de bruidegom was er ook het een en ander te beleven. De Stijlmeesters gaven niet alleen workshops over het correct strikken van je das maar bemanden ook met veel enthousiasme hun stand. Ze overtuigen ons ervan dat met goed stijladvies en het juiste maatpak de bruidegom op ‘the big day’ eruit ziet om door een ringetje te halen. Maar ze kunnen ook schoenen helemaal naar de wens van de bruidegom maken. Voor die persoonlijke touch die zo belangrijk is op die unieke dag.

Aankleding

Een topper op het gebied van aankleding vonden wij wel de grote letters met verlichting van Lumen Lichtletters. Het stoere hout, de robuuste vorm en de retro lampen er in maken het tot een feestelijke aankleding voor je boho- of festivalbruiloft. Volgend jaar hebben wij ook deze verlichting in de tuin wanneer je een festivalbruiloft bij ons boekt. Wij verheugen ons op de prachtige plaatjes die dat gaat opleveren.

We zagen ook de wegwijzerbordjes waarover we in ons trend-blog al schreven. Je kunt ze dus ook huren. Maar zelf maken lijkt ons nog leuker en persoonlijker. Verder zag je veel aankleding van bloemen. Bloemen in een ballonhart ‘gevlochten’, bloemen op de tafel gedrapeerd of in het haar van de bruid. Deze bloemen accenten passen natuurlijk helemaal in het festifalthema. De bloemen hebben een losse schikking (niet allemaal van gelijke lengte bijvoorbeeld) waardoor je een festivalsfeer krijgt.

Bruidsfotografie

Naast trouwambtenaren, weddingplanners en decoratie leveranciers waren er ook een aantal bruidsfotografen op de bruidsbeurs. Voor veel bruidsparen is het een must om een goede en prettige fotograaf te boeken voor hun trouwdag. Op de bruidsbeurs konden ze niet alleen hun werk bekijken maar ook meteen kennismaken met de man/vrouw achter de camera. Het werk van Karel Hulskers viel op en past goed bij de ongedwongenheid van een festivalbruiloft. Hij noemt het zelf ‘ongedwongen journalistisch’. Zijn foto’s zijn al regelmatig in de prijzen gevallen en wij snappen wel waarom.

De foto’s hier naast zijn van Hulskers. De foto in de ‘ruïne’ heeft een Wedisson Award gewonnen.

Bruidsbeurs

Het was een bruidsbeurs met een prettige en ongedwongen sfeer. Helaas was dit waarschijnlijk de laatste editie.

De volgende bruidsbeurs –Bruidsplaza – staat op het programma. Op 11 & 12 november vind je daar de grootste bruidsbeurs van het noorden. Wij zijn er zeker bij en brengen je graag verslag uit van de inspiratie die we daar op doen.

Deel dit artikel