Winterbruiloft
29 april 2021
Bloementrends
10 februari 2022

Deel dit artikel

image_pdfDownload PDFimage_printPrint Pagina

Hoewel jullie grote dag natuurlijk draait om het trouwen met elkaar, wil jij er als bruidegom wel uitzien als om door een ( trouw ) ringetje te halen. Ben jij al bezig met nadenken over een pak; heb je al een idee of zit je met de handen in je haar? Twijfel je over de kleur van het pak, de stof, het soort pak of de juiste accessoires? Wij helpen jou in deze blog op weg zodat jij er als een baas uitziet op jullie bruiloft.

10 tips voor jouw perfecte trouwpak  ( hiermee pak jij jouw moment in het gangpad )

1: Trouwpak met gilet

Een echte ‘do’

Het driedelig trouwpak is iets wat we dit jaar weer veel gaan zien. Gilets zijn namelijk helemaal hot en hip! Niet alleen staat het gilet super gelikt onder het jasje van jouw pak , maar ook geeft het een casual look zonder jasje.

Het gilet is een superfijn item om te dragen tijdens zomerbruiloften, maar ook zeker tijdens winterbruiloften, omdat het zorgt voor wat extra warmte tijdens de koudere dagen.

Wanneer het feest losbarst op de dansvloer, steel jij in je gilet de show naast jouw bruid.

2: Black on black

Black is always a good colour

Een goed zittend zwart pak is altijd goed. Helemaal hip en van nu is om geheel in het zwart te komen, inclusief zwart overhemd, das en schoenen. Wanneer je dan ook nog voor verschillende stoffen kiest, geeft dit een speels en cool effect.

3: Bruin of zandkleur

Wanneer jij zwart te donker vindt, kies dan eens voor bruintinten, zoals zand of nog hipper… roestkleur. Roest is een van de kleurtinten die op dit moment zich ontpopt als een echte trouwpakkentrend. Deze kleur geeft een mooie vintage look aan jouw pak. Roest is de perfecte kleur om te dragen tijdens een bruiloft in het najaar of in de winter. Maar ook op een bruiloft in de zomer kun jij goed voor de dag komen in een bruintint. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichte zandkleur. Dit draagt lekker koel tijdens de warmere dagen in het voorjaar of in de zomer.

4: Pastel

Ja, je leest het goed; pastel. Dit jaar zien we veel zachte kleuren terug in de trouwpakken. Lekker van top tot teen in pastel of alleen een cool pastelkleurig jasje. Is dit een beetje te gewaagd voor jou, dan kun je ook voor pastelkleurige accessoires kiezen, of houd alles binnen een tint wat betreft de kleur.

Wedden dat jij er hartstikke hot uitziet naast jouw lover?

5: Loszittend trouwpak

Niet alleen de kleur en de stof, maar ook de fit van het trouwpak is dit jaar een van de trends. De fit is namelijk ‘los’. En dan bedoelen we geen wijde broek die slobbert aan alle kanten, maar juist dat het pak op sommige plekken en details wat losser om het lichaam zit. Zorg er bij deze trend wel voor dat je je goed laat voorlichten door een specialist. Dan zorgt hij ervoor dat het pak naar jouw lichaam wordt gemaakt. Het oogt dan, ondanks dat het een losse fit heeft, het toch slank en netjes.

7: Traditioneel pak

Het traditionele pak mag dit jaar ook niet in het lijstje ontbreken. Old school traditionele snitten en structuren blijven gewoon ‘in’. Dus trouwen in een grijs of blauw trouwpak is nog steeds een echte “do”.

Nog een voordeel van dit traditionele pak; je kunt hem na jullie wedding nog vaker dragen, dus dat is ook wel dikke prima.

8: Vervaagde en gemêleerde kleuren

Wil jij wat extra summervibes tijdens jullie grote dag? Kies dan voor een pak in vervaagde en gemêleerde kleuren.

Vervaagde en gemêleerde kleuren zijn helemaal van nu. Net zo zacht als pastel, maar dan toch met een ander fris tintje. De linnen stoffen dragen lekker luchtig en zorgen voor een zomers effect. Ideaal om te dragen tijdens een een bruiloft in festivalsfeer of tijdens de huwelijksceremonie  op het strand

8: De juiste accessoires

Zonder accessoires is jouw look natuurlijk niet compleet. Denk bijvoorbeeld aan een stoere armband, cool horloge of een goede riem. Helemaal hip is het om jouw riem af te stemmen op de schoenen. Deze zijn tegenwoordig te krijgen in hele toffe prints.

Vind je dit too much, dan kun je ook gaan voor een paar opvallende sokken of wat dacht je van manchetknopen. Helemaal persoonlijk is dit wanneer ze geweest zijn van iemand die belangrijk is voor jou.

9: persoonlijke boodschap in jouw trouwpak

Een heel mooi detail is het toevoegen van een persoonlijke boodschap aan jouw trouwpak. Iets laten borduren in jouw pak maakt je pak helemaal speciaal en on point. Je kunt op verschillende plekken iets laten borduren, zoals aan de binnenkant van het jasje, in de kraag of op het borstzakje. Wat dacht je van een quote die past bij jullie of een zin uit jullie liedje. Natuurlijk is de datum van jullie grote dag ook een prima idee. De Stijlmeester in Groningen kan jullie nog meer vertellen over alle mogelijkheden die er zijn.

Tip; vertel de bruid niets en verras haar op jullie weddingday!

10: Mix and match

Hoe leuk is het om te matchen met jouw getuige(n) tijdens jullie trouwfeest? Zij dragen natuurlijk niet hetzelfde pak als jij, maar bijvoorbeeld een soortgelijk pak in een andere stof of kleur. Of misschien is het cool om door de accessoires te matchen met elkaar. Mogelijkheden genoeg. Zolang jij er maar tussenuit springt als bruidegom!

Zo! Dit waren heel wat tips en do’s voor jou als bruidegom. Hopelijk heeft deze blog jou een eind op weg geholpen in jouw zoektocht naar het perfecte pak.

Deel dit artikel