trouwen inspiratie beurs
Trouwinspiratie: Bruidsbeurs in festivalsfeer
13 september 2017
De Kruimel Beste Trouwlocatie van Nederland
De Kruimel beste trouwlocatie van Nederland
11 oktober 2017

Inspiratie voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek

Deel dit artikel

image_pdfDownload PDFimage_printPrint Pagina

Je bent er uit…. Je gaat een huwelijksaanzoek doen! Natuurlijk wil je je lief graag op een originele manier vragen. Maar hoe pak je zo’n huwelijksaanzoek aan? We vonden een aantal hele bijzondere huwelijksaanzoeken die je inspiratie kunnen geven. En uiteraard hebben wij als trouwlocatie ook een heel aantal leuke verhalen van onze bruidsparen gehoord. Tenslotte geven we je ook nog wat tips zodat je er een onvergetelijk aanzoek van kan maken! Zet em op!

De traditie van het huwelijksaanzoek

Volgens het handboek van de etiquette bij trouwen doet de man eerst een huwelijksaanzoek aan zijn vriendin. En als zij met hem wil trouwen, dan gaat de man naar zijn aanstaande schoonvader om hem om ‘de hand’ van zijn dochter te vragen.
Vroeger was dit niet een heel gezellig gesprek. Het “vragen om de hand van de dochter” was dan ook meer te vergelijken met een pittig sollicitatiegesprek. De schoonvader vroeg zijn aanstaande schoonzoon de kleren van het lijf. Het ging hem er vooral om dat deze man in staat was zijn dochter naar behoren te onderhouden. Meestal gingen dergelijke gesprekken dan ook vaak over geld, werk en toekomstplannen. Lees ook ons blog over Trouwtradities voor meer tradities en hun betekenis.

huwelijksaanzoek bruidspaar

Stoute schoenen

Veel bruidegoms en bruiden maken tegenwoordig flink werk van hun huwelijksaanzoek. Vroeger was het huwelijk een zakelijke overeenkomst en deed de man het aanzoek. Maar in deze tijd gaat het over jullie liefde en wordt het ervaren als een bekroning van jullie relatie. En steeds vaker trekken dames ook de stoute schoenen aan. Een mooie ontwikkeling vinden wij. Al blijven een hoop mensen toch ook nog vasthouden aan de traditie van man-vraagt-vrouw. Het mooie is dat je het zo kan doen zoals jullie het willen!

Hoe bijzonder mooi en romantisch is het om je liefste te verrassen met een spetterend of zoet huwelijksaanzoek?! Iets om nooit meer te vergeten.

We zochten een aantal mooie verhalen en filmpjes voor je op. (Waarschuwing: Wij hielden het niet helemaal droog…..)

Huwelijksaanzoek 1: Bahama’s

Dirk en Marjolein gaan op vakantie. Op het strand van de Bahamas zou hij zijn snode plan ten uitvoer brengen en een huwelijksaanzoek doen. Dirk kocht eerder al een prachtige ring maar deze zomaar in de bagage stoppen, was ‘out of the question’. Voor het inchecken zorgde hij ervoor dat de ring in de handbagage werd opgeborgen, nl in zijn portemonnee.

In het vliegtuig dreigt het nog bijna mis te gaan, toen Marjolein even Dirks portemonnee nodig had. Maar hij weet snel te voorkomen dat ze zijn portemonnee in handen krijgt.

Eenmaal op het eiland regelt hij een picknick op het strand om bij zonsondergang zijn liefste ten huwelijk te vragen. Een super-romantische setting, “dit kan niet misgaan” denkt Dirk! Ze zitten op het strand en genieten van de picknick en elkaar. Terwijl hij het juiste moment zit af te wachten om tot actie over te gaan, zegt Marjolein: ‘Ik heb het koud, ik wil naar huis’. Dirk zijn ingebouwde kompas is een beetje van streek want de zon gaat onder aan de andere kant van het eiland….. Oeps!

In het pikkedonker gaat hij vervolgens snel op zijn knieën en vraagt of Marjolein met hem wil trouwen. ‘Natuurlijk!’ zei ze.

huwelijksaanzoek zonsondergang
huwelijksaanzoek laura en wolter

Huwelijksaanzoek 2: Love Letters

Laura en Wolter zijn al jaren een gelukkig stel en grappen af en toe over trouwen. Zo ook wanneer er in 2001 in de krant een oproep staat: “Stellen gezocht voor Love Letters”. Laura pakt de koe bij de hoorns en meldt haar en Wolter aan. Zonder zijn medeweten uiteraard. Ze komt door de selectie en mag deelnemen aan het programma. “Oh jee, toen werd het toch wel een beetje spannend” vertelt Laura.

Bij Love Letters vraagt een van het stel de ander op ludieke wijze ten huwelijk. Laura vroeg Wolter ten huwelijk bij de Tour de France. Met een smoes werd Wolter door een vriend mee naar de tour genomen. Daar werden flyers met Laura haar foto verspreid door een promotiewagen en vraagt Laura een liedje aan op de Tour-Radio. Wolter staat aan de kant van het parcours te genieten en begrijp er niets van. Als dan het peloton voorbij komt rijden ziet hij Laura in haar hartjestrui er achter aan fietsen. Dan staat ze ineens voor hem en vraagt: “wil je met me trouwen?” Wolter zegt eerst: “Wat is dit?, Wat is dit?” maar daarna snel “Ja!”.

Ze nemen deel aan het programma en strijden met twee andere stellen om de winst. “We hadden een geweldige dag. Linda de Mol is gewoon een oprecht leuk mens en we hadden veel lol met de andere stellen” Ze winnen de aflevering en worden onder toeziend ook van alle kijkers en het publiek in de studio getrouwd. Ze wonnen niet alleen hun trouwen maar ook de jurk, de ringen, een huwelijksreis naar Kenia, en feest voor hun aanwezige genodigden en een fotorapportage. “Het was zo’n leuke ervaring! Heel bijzonder om mee te maken” zegt Laura.

9 tips voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek

  1. Je kunt je creativiteit aan het werk zetten. Want niets is te gek. Bedenk wat je partner leuk, spannend of romantisch vindt en bedenk dan een plan.
  2. Houd rekening met de comfortzone van je partner. Houd hij/zij helemaal niet van in de belangstelling staan, plan dan een meer privé aanzoek.
  3. Laat niet te veel tijd zitten tussen je besluit en het uitvoeren van je plan. Anders loop je groot risico om ontmaskerd te worden.
  4. Roep eventueel hulp in van een vriend of vriendin als bliksemafleider. Dat maakt het makkelijker om je plan in het geheim voor te bereiden en uit te voeren.
  5. Zorg voor een foto of film. Een statief of gecamoufleerde vriend kunnen uitkomst bieden en zo jullie bijzondere moment vast leggen.
  6. Bedenk globaal wat je wil zeggen. En als het toch niet lukt…. Who cares…. Laat je hart spreken!
  7. Voor het grote surprise-effect is het geheimhouden van je plan heel belangrijk. Houdt je liefste niet zo van verrassingen? Licht dan een tipje van de sluier op….
  8. Het is niet per definitie ‘hoe groter hoe beter’. Ook een intiem aanzoek onder de ondergaande zon kan ‘groots’ zijn. Het gaat om het verrassingseffect en die prachtige vraag.
  9. Zorg voor tijd met z’n tweeën na afloop van het aanzoek. Het is zo jammer om uit die roze bubbel te moeten stappen omdat je beiden meteen weer aan het werk moet.
huwelijksaanzoek stel uitzicht

Yes!

Heeft je liefste ‘ja’ gezegd op je huwelijksaanzoek?! Van harte gefeliciteerd! En hebben jullie dat uitgebreid met z’n tweeën gevierd? Dan is het nu tijd om het met je vrienden en familie te delen! Of misschien gaat je aanstaande eerst nog langs je ouders om officieel om ‘je hand’ te vragen.

Dan kunnen jullie daarna plannen maken voor jullie bruiloft! Kijk eens op ons blog over trouwtrends om inspiratie op te doen voor jullie ‘grote dag’!

WEBTIP’S:

Bij De Kruimel horen we de meest prachtige verhalen van romantische aanzoeken. Daarom vonden we het tijd er eens een blog over te schrijven. Heb jij een bijzonder aanzoek gehad of gedaan? Laat het ons weten!

Volg ons op facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen bij De Kruimel.

Deel dit artikel