wat kost een bruiloft bruidspaar
Wat kost een bruiloft? En hoe kun je slim (be)sparen?
5 september 2017
trouwen inspiratie beurs
Trouwinspiratie: Bruidsbeurs in festivalsfeer
13 september 2017

Beste trouwlocatie van Nederland staat in Gasselte

Deel dit artikel

image_pdfDownload PDFimage_printPrint Pagina

Van een klein bruin café naar de best beoordeelde trouwlocatie van Nederland. Het lukte Dries en Carolien Pepping met De Kruimel in Gasselte.

Beste Trouwlocatie van Nederland

Bijna 650 trouwlocaties uit heel Nederland hebben ze inmiddels achter zich gelaten. En als een gast ze er niet op had gewezen, wisten ze waarschijnlijk nog niet dat De Kruimel op dit moment de best beoordeelde trouwlocatie van Nederland is. Gasten beoordeelden de plek gemiddeld met een 9,7 op de website. Op de zestiende plek staat als tweede noordelijke locatie Landgoed Lemferdinge uit Paterswolde met een 9,3.

,,Een paar weken geleden zei een gast ineens dat we zesde stonden op de lijst met toptrouwlocaties. En nu staan we gewoon op één”, vertelt Carolien Pepping nog steeds een beetje verbaasd. ,,We hadden er nooit op gelet, maar dit is fantastisch. Hebben we toch maar geflikt. We zijn er dan ook super trots op.”

Van Café tot trouwlocatie

Ruim 25 jaar geleden hadden Dries en Carolien Pepping plannen om een klein, bruin café te beginnen in Gasselte. In een vroegere bakkerij vonden ze de ideale locatie. Aan die eerdere bestemming van het pand, dankt het bedrijf dan ook zijn naam. ,,We deden het café erbij, eigenlijk ‘kruimelden’ we maar wat aan. Daarnaast verwijst het natuurlijk naar alle kruimels van de bakkerij.”

In 2000 besloot het echtpaar zich volledig te richten op besloten feesten en partijen. Van personeelsfeest tot verjaardagsfeest. Alles kwam voorbij. Maar vooral de bruiloften bleken erg succesvol. ,,We gingen steeds vaker bruiloften doen. Het paar trouwde dan ergens anders, maar gaf hier het feest.” Dat beviel zo goed, dat in 2010 het eerste stel in De Kruimel trouwde.

Sindsdien gaat het hard. Het huis bij het bedrijf waarin ze eerste woonden, verhuren ze nu als bruidssuite of als verblijf voor de bruiloftsgasten. Het zorgt ervoor dat de locatie steeds meer mensen vanuit heel het land aantrekt. Met als gevolg dat bijna alle weekenden tussen april en oktober voor volgend jaar al volgeboekt zijn. Beoordelaars roemen de plek, maar ook de service. Volgens veel gast verliep de dag ‘vlekkeloos’.

Diverse Themabruiloften

Het bedrijf biedt verschillende themabruiloften aan. Zo kun je er trouwen op het zandstrand in de tuin, in het naastgelegen middeleeuwse kerkje, op het terras, onder de appelbomen of aan de bar. En vanaf volgend jaar is ook een ‘festivalbruiloft’ mogelijk. Inclusief diverse foodtrucks. ,,Alles kan en mag hier”, verklaart Dries het succes. ,,Improviseren is ons sterkste punt.”

Hebben ze nog andere dromen, nu het behalen van deze eervolle vermelding gehaald is? ,,Die eerste plek vasthouden en nog heel lang doorgaan”, antwoordt Carolien onmiddellijk. “Als ik naar buiten kijk en een bruidje aan de arm van haar vader naar het altaar zie lopen, moet ik nog regelmatig een traantje wegpinken. We hebben het allerleukste werk ter wereld.”

Bron: Dagblad van het Noorden

Deel dit artikel